Bekijk in browser
 

NIEUWSBRIEF REGIO AMERSFOORT DECEMBER 2017

 
 
 
Afbeelding
 

MIRT-onderzoek Oostkant Amsterdam afgerond

Het onderzoek naar de bereikbaarheid van het gebied tussen Amsterdam, Almere, Amersfoort en Utrecht is afgerond. De afgelopen drie jaar hebben het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de regionale partijen (Provincies Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, regio’s Gooi en Vechtstreek en Amersfoort) samengewerkt aan een studie naar de bereikbaarheidsproblematiek in dit gebied en de mogelijke oplossingsrichtingen hiervoor. Het onderzoek valt binnen het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport van het Rijk, kortweg MIRT. Lees hier verder voor het volledige persbericht.

 

 

 
Afbeelding
 

Rode Loperdag

Op donderdag 16 november is voor de vierde keer de regionale Rode Loper uitgelegd, dit keer in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Nieuwe ondernemers hebben daar kennis kunnen maken met het bestaande bedrijfsleven en de regiogemeenten. Het was weer een succesvolle bijeenkomst, een kort verslag en foto’s zijn hier te vinden. Op naar volgend jaar, het 1e lustrum!

 
Afbeelding
 

De 'regio' is hot in Nederland!

Sla een krant open of zet een tv aan, de kans is groot dat het gaat over het nieuwe kabinet. En daarmee is ook de kans groot dat het gaat over de regio! In het regeerakkoord is meer nadruk komen te liggen op de rol van de regio en in verschillende publicaties wordt dat belang bevestigd. Voor bij de kerstboom:

* Platform31 heeft een analyse gemaakt van het regeerakkoord met alle relevante onderwerpen voor de regio’s.

* Onderzoekers van TiREG vinden het terecht dat de nieuwe coalitie vol inzet op de 'regio' en 'regionale afspraken'.

* Het Planbureau voor de Leefomgeving ziet stedelijke regio’s als motoren van economische groei.

 
Afbeelding
 

Regionale bijeenkomst Sociaal Domein:
Hoe werkt de Toegang?

Op 15 november jl. is er voor de bestuurders Sociaal Domein in Regio Amersfoort een bijeenkomst georganiseerd met als thema Hoe werkt de Toegang?
In Regio Amersfoort werken de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes (alleen Jeugd), Leusden, Soest en Woudenberg vanaf 2013 samen aan de transformatieopgaven in het Sociaal Domein. Voor de toegang tot de specialistische zorg voor jeugd en volwassenen hebben de regiogemeenten sociale (wijk) teams ingericht. De teams zijn ingericht op basis van de vastgestelde visie, beleid en leidende principes voor de uitvoering maar kennen elk hun eigen couleur lokale.             Lees verder >>

 

 
Afbeelding
 

Collegebijeenkomst 4 december

De Colleges van B&W hebben 4 december teruggeblikt op een succesvolle samenwerking tijdens een geslaagde bijeenkomst op Paleis Soestdijk.

 
Doorsturen
 
image
 
 
image
 
 

Regio Amersfoort