Regio Amersfoort en de UOA helpen startende en groeiende ondernemers op weg

Regio Amersfoort is toegetreden als participant bij de Stichting UOA (Utrechtse Ondernemers Academie). Op 19 feOndertekening UOAbruari jl. tekenden de wethouders en de voorzitter van het Bestuurlijk Overleg Economische Zaken een participatieovereenkomst met de UOA.
Regio Amersfoort sluit zich graag aan bij de UOA om ook in de negen regiogemeenten (Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg) startende en groeiende ondernemers te ondersteunen.
Ondernemers uit de gemeenten van Regio Amersfoort kunnen zich aanmelden voor de UOA programma’s en hiermee werken aan een succesvolle start of een mooie groei van hun bedrijf. Er bestaan drie UOA programma’s; namelijk de Business Course voor startende ondernemers (0-3 jaar), de Breaktheday Club voor zzp-ers (2-7 jaar) en de Masterclass voor MKB ondernemers met 5-15 FTE. In de UOA programma’s is zowel aandacht voor praktijkkennis, personal coaching en netwerken. Zoveel mogelijk wordt gebruik gemaakt van de kennis van lokale ondernemers, die betrokken worden bij de programma’s van de Stichting.

Over de UOA
De UOA is er voor en door ondernemers. Samen met het bedrijfsleven, de overheid en onderwijsinstellingen zet de UOA zich in voor geslaagd ondernemerschap. De UOA streeft ernaar dat ondernemers de juiste bagage in huis krijgen wat betreft kennis, inzicht, praktijkgerichtheid en inspiratie. Hiervoor heeft de UOA gecombineerde begeleidings- en ontwikkelingsprogramma’s voor zowel startende ondernemers, zzp-ers als ervaren ondernemers met 5 tot 15 fte. Daarnaast organiseert de UOA drie keer per jaar netwerkbijeenkomsten.

De UOA is een stichting en kan alleen bestaan door vrijwilligers en participanten. Deze rol wordt geheel vervuld door het (MKB) bedrijfsleven. Hierdoor ontstaat een wisselwerking waarin grote en kleine ondernemingen elkaar helpen beter te worden, ze versterken elkaar.